Exclusiv pentru cei care au citit Locul Potrivit

Recitesc și mai adaug câteva cuvinte pentru varianta în limba engleză a nuvelei Locul Potrivit.

Daca esti unul dintre cei care au citit deja cartea s-ar putea să gasesti urmatorul fragment placut de citit. Am fost tentat sa scriu acest post pentru toata lumea si chiar sa ofer un premiu celui/celei care identifica locul din carte unde se va gasi acest fragment. Ramane insa a fi dedicat doar cititorilor mei.

Ce premiu as putea insa sa-ti ofer? Ti-am dat sufletul meu in aceasta carte. Ar trebui sa fie de ajuns.

“În momentul când ieșeam din birou nu mă mai găseam în acel ocean de oameni numit București. Mintea mea comanda ochilor să vadă altă lume.

Mă aflam căpitan pe propria mea corabie navigând prin apele înșelătoare ale unui arhipelag format din insule ce aveau fiecare propria poveste. Plajele erau acoperite de resturile visurilor sfărâmate ale celor ce veniseră în acest oraș pentru a căuta o viață mai bună. Apa colcăia de oameni ce înotau spre umbra unei bucăți de lemn care să-i țină pentru încă o zi la suprafață urmăriți fiind de pești ce-și închipuiau a fi rechini doar pentru că renunțaseră la orice urmă de umanitate cu excepția limbajului vorbit.

Aruncam ancora în apele liniștite ale insulei Acasă sau opream în larg lipindu-mi corabia de a lui. Îl invitam la bord pentru o seară de povești despre aventuri ale unor vremuri de mult apuse ascultând lecțiile trecutului și privind cu ochi flămânzi viitorul.”