Parchezi Ca Un Bou

Parchezi Ca Un Bou

Cu exceptia celui/celei care parcheaza ca un bou/vaca, ceilalti conducatori auto simt o doza mai mica sau mai mare de nefericire, de “ce dr.cu caut in tara asta?” de fiecare data cand un taxi, o masina sport sau un jeep condusa de unul/una sunt parcate pe locurile pentru persoane cu dizabilitati, diagonal pe 2-3 locuri de parcare, etc.
Dintre multele initiative aparute pentru a combate aceasta deversare toxica de prostie se numara si pagina de Facebook Parchezi Ca Un Bou.
Am zis ca sa ajut si eu, asa ca mi-am luat frumos camera foto cu mine pe la Kaufland, Lidl si alte locuri unde parchez. Am inceput sa fac poze la masinile parcate pe locurile pentru persoane cu dizabilitati sau cele parcate in usa magazinului de fata cu soferul care tocmai cobora. Daca masina era deja parcata asteptam pana vine.
De fiecare data cand ma uitam in ochii lui sau ai ei, vedeam clar si limpede ceafa. Discutia decurgea cam asa:

– De ce faci poza?
– Ca sa o pun pe pagina de Facebook Parchezi Ca Un Bou.

Variante de reactii:

1. A! Da? Bine.
2. Hi! Hi! Eu sunt o doamna.
Raspunsul meu: Adica o vaca.
3, De ce?
Raspunsul meu: Pentru ca ai parcat ca un bou.
Raspunsul lui: A! Da? Bine.

Nici unul/una nu a aratat vreo urma de regret sau vreo reactie la faptul ca i-am facut in fata boi sau vaci. Am renuntat la ideea mea de a face lumea mai buna astfel, Am sters pozele din aparat pentru ca erau doar un semn al neputintei mele ca roman de a face ceva bun.

Cine are o idee mai buna pentru a rezolva astfel de situatii, rog frumos sa spuna.

2 thoughts on “Parchezi Ca Un Bou”

  1. Sincer, nu stiu ce sa zic. Bataia nu e o solutie, la scoala de corectie nu-i poti trimite pentru ca nu ai autoritatea necesara, tot expunerea pe internet cred ca e cea mai potrivita.
    Eu ma gandisem la un site pe care sa il intitulez “Civilizatia-in-trafic” si unde sa postez (respectiv sa ii invit si pe altii sa o faca) poze sau filmulete cu cretinii care parcheaza cu nesimtire pe banda a doua, in intersectii, care opresc in mijlocul strazii si blocheaza circulatia, care trec cu 100 la ora, la cativa centimetri de tine cand mergi cu bicicleta (in oras), desi mai au inca doua benzi libere, care claxoneaza ca descreieratii pentru ca tu trebuie sa virezi la dreapta si reduci viteza, etc. Nu am facut-o inca, insa m-am echipat:). Cu ajutorul sotului meu am cumparat o camera video pe care sa o pot monta pe masina.
    Ma tot gandesc insa daca efectul nu va fi exact pe dos. Daca “bizonii” vor considera publicarea pe internet ca pe un fel de promovare, care sa ii motiveze sa continue, in loc sa ii demotiveze? Oricum, intre a nu face nimic si a face macar acest minim gest de a-i “arata cu degetul”, votez pentru ultima varianta.
    Cred ca ideea cu pagina de FB e si mai buna pentru ca e mai la indemana si nu presupune costuri suplimentare, insa am o retinere cu privire la calificative:(. Dupa cum singur ai constatat, nici o reactie…

  2. Singurii care au autoritatea sa-i pedepseasca legal pe soferi sunt polititstii de la circulatiei.
    Poate ar fi mai bine sa incepem campanii impotriva politistilor si sa le cerem sa-fi faca treaba pentru ca re sunt platiti. Ceva de genul: “Te ingrasi ca un porc pe banii nostri. Fa-ti treaba nesimtitule!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *