Scriitor. Generatia WordPress.

 

Suntem scriitori intr-o epoca in care eticheta cea mai potrivita pentru noi este Generatia WordPress.
Cel mai usor mod de a defini ceva este prin a incepe sa identifici ce nu este. Pentru noi functioneaza contrariul. Suntem orice ne dorim. Suntem bloggeri (avem si scriem un blog), suntem scriitori (scriem carti, articole si catigam bani din asta) si suntem mai mult decat toate acestea.

Pentru ca trebuie sa existe o diferenta intre noi si ceilalti, o facem prin modul in care ne petrecem timpul. Principala noastra ocupatie este sa ne traim viata.
Avem toate calitatile pe care le doresti pentru copilul tau si toate defectele care ne fac unici, minunati si sexy pentru cei alaturi de care respiram acelasi aer. Traim toate sentimentele pe care le suporta mintea noastra cu acea curiozitate bolnava pe care o are un copil la prima disectie a unei broaste la scoala. Ne este indiferent daca este bun sau rau atat timp cat ne simtim vii.

Pentru noi Dumnezeu nu a murit. Nici macar nu a fost inventat inca. Pe altarul in fata caruia ne rugam noi sta rastignita doar propria noastra foame de cunoastere.

Repetam o parte din greselile celor care au fost in aceeasi pozitie fata de societate in deceniile trecute. Ne punem limite acolo unde ar trebui sa vedem doar linia orizontului. Acceptam o dependenta in continua crestere de o societate care ne priveste ca pe niste sclavi nu foarte profitabili. Ne luptam cu o constiinta colectiva care ne marginalizeaza doar pentru simplul motiv ca poate sa o faca.
Ne asumam responsabilitatea de a contribui la un viitor intr-un prezent in care suntem ignorati atat timp cat nu constituim o sursa de profit.

Am mostenit axioma creatiei adevarate ce vine doar din suferinta. Poate ar trebui sa facem ceva diferit. Capacitatea de a crea ar trebui sa infloreasca si intr-un mediu in care sa ne fie bine. Sa avem confort. Sa nu avem grija zilei de maine.
Suntem de multe ori in situatia in care nu mai avem nimic de pierdut.  In orice moment putem sa acceptam aceasta stare ca un adevar absolut. In acel orice moment vom deveni ceea ce trebuie sa fim: Generatia WordPress.