Acum 3 ani, cand am scris povestirea La bere cu Profetul, mi s-a parut amuzanta si un pic asa… subversiva. Intotdeauna m-a speriat ideea ca science-fiction-ul devine realitate in timp. Dar parca nu asa repede.

„Suntem in anul 2013 și trăim ca șobolanii ascunși în canale. Noi, cipriștii, suntem mișcarea de rezistență într-o țară condusă de un dictator, Ileana Udrescu, care a legiferat prohibiția la două luni după ce fusese aleasă democratic.

La primul discurs public ținut in fața Casei Poporului a chemat … poporul. A dat mici și bere gratis la toată lumea. Noi nu fusesem la vot că eram la cârciumă, dar când am auzit că se dă bere gratis ne-am dus. Și eram mulți tare. Atunci când ne-am apucat de cântat, am acoperit zgomotul făcut de instalația lor de sunet.
I-am cântat: Fă, ești frumoasă, da’ ești proastă, proasta dracului.

….

Suntem în anul 2013 și trăim ca șobolanii ascunși în canale. Cred totuși că lucrurile au luat-o razna atunci când ne-am exprimat public opinia despre corelația dintre ce se vedea la exterior și ce avea în cap Ileana Udrescu. Nu-ș de ce s-o fi supărat așa tare!? Că doar am recunoscut că e frumoasă!”

Citeste povestirea integrala aici: La bere cu Profetul.