Una calda, una rece – criminalii de langa noi

 

Postul acesta trebuia sa fie doar o recenzie la doua restaurante:

1. Fabio Pizza
In acest moment fac cea mai buna pizza livrata la domiciliu din Bucuresti. NU este nimic mai mult de spus.

2. Edessa 63
Am considerat Edessa pentru foarte mult timp cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti.
Am fost intr-o dimineata, chiar daca fac mai mult de o ora dus-intors pana acolo pentru o ciorba de linte. Buna ca intotdeauna.
Apoi am zis sa comanda si un Kunefe ca sa ma indulcesc. Mi l-au adus ars. Bucatarul era la masa alaturata vorbind cu un prieten. I-am aratat farfuria si a luat-o s-o schimbe. I-a spus ceva in turceste bucatarului si am avut senzatia aceea ca se va intampla ceva rau.
Mi-au adus ACELASI KUNEFE ARS CU MARGINEA DECUPATA!!! Avea inclusiv urma de furculita unde taiasem eu ca sa vad daca e ars doar pe dinafara!!!
M-am simtit umilit si mi-am jurat ca nu voi mai calca niciodata acolo. Am inceput sa ma gandesc la faptul ca in acelasi fel iti dau probabil mancarea ramasa de pe o zi pe alta.
Tin minte ca la vechiul restaurant nu iti dadeau bon fiscal de nici un fel.
Nu spun sa nu te duci sa mananci acolo, insa m-as gandi la sanatatea mea de doua ori inainte.

 

Dupa intamplarile pe care le-am auzit in ultimele zile, cred insa ca discutia trebuie extinsa  si sa vorbim de criminalii de langa noi. Sunt constient ca este un cuvant cu greutate si nu il folosesc cu inima usoara.

Copiilor mici nu le dai carne de porc sau de vita. Le dai carne de „puiut”. Ceva fiert, facut la gratar, ceva usor. Acea bucata de carne de pui o cumperi de cele mai multe ori de la magazin. Nu reusesti intotdeauna sa iei „pui de la tara”.
Bineinteles, stii ca e pui indopat cu antibiotice si hormoni, care a crescut intr-o luna cat altii in patru. Iti spui ca prostul/proasta insa ca nu e grav, ca nu e mare lucru. Si ar putea sa nu fie, daca producatorii ar respecta regulile.
Regula spune ca dupa ce i-ai facut tratamentul respectivului pui, mai trebui tinut cel putin doua saptamani inainte de a-l taia. In acele doua saptamani carnea lui este toxica.

Producatorii mari fac altceva.  Nu trebuie sa dau nume ca nu sunt mai mult de 10. Ii gasesti in toate magazinele. Unul dintre ei a primit o amenda de la Directia Sanitar Veterinara de la unul din putinii inspectori care mai sunt oameni.  Asa am aflat ca acesta nu a mentionat deloc tratamentul cu antibiotice si a pus puii la vanzare linistit. Insa atunci cand s-au urmarit intrarile de marfa si situatia financiara, au aparut tone de medicamente care au „disparut” dupa cumparare.

Este usor sa decizi ca nu mai cumperi. Este la fel de usor sa spui ca o companie este vinovata si sa uiti. Eu cred insa ca toti sunt vinovati. Toti din acea firma sunt criminali. De la director la tehnicianul de la ferma. De la secretara directorului pana la soferul care livreaza marfa. Unul dintre ei este poate chiar vecinul tau alaturi de care te uiti la meci in timp ce copilul tau mananca otrava pe care acesta a livrat-o drept „carne proaspata” la supermarket.